Прем’єр Португалії: Ми засуджуємо варварство Росії в Ірпені

За весь час незалежності України до Києва приїхав прем‘єр-міністр Португалії Антоніу Кошта, який провів брифінг із Володимиром Зеленським

 

Про це повідомляє "Укрінформ".

Зеленський держави відзначив, що це перший візит прем‘єр-міністра Португалії до України за період незалежності. Він також наголосив на важливості того, що візит відбувається в День Європи, який у суботу, 21 травня, відзначається в Українській державі.

Президент підкреслив:

Ціную готовність надавати фінансову допомогу нашій державі. Відповідні домовленості про виділення Португалією фінансової допомоги будуть сьогодні формалізовані на урядовому рівні.

Також вони обговорювалися питання подальшої оборонної допомоги та притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців. Зеленський зауважив, що португальський прем‘єр відвідав Ірпінь на Київщині, щоб побачити наслідки дій загарбників.

За словами глави держави, серед тем переговорів було також посилення санкційного тиску на Росію, у тому числі запровадження ембарго на російську нафту в межах шостого пакета європейських санкцій.

Ще було порушене питання європейської інтеграції України. Президент констатував, що португальці майже одностайно підтримують членство України в ЄС – за це виступають 87% громадян. Зеленський висловив сподівання, що на засіданні Європейської ради в червні прозвучить і державний голос Португалії на підтримку надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС

Під час зустрічі обговорювалося також залучення Португалії до повоєнної відбудови України.

Як повідомлялося, прем‘єр-міністр Португалії Антоніу Кошта 21 травня перебуває з робочим візитом у Києві.

Зв'язатися з нами -

+380930755740 , oblastnumber1@gmail.com