Яготинська ОТГ просить у США та ЄС закрити небо над Україною

Стало відомо, що очільниця Яготинської ОТГ заявила, що депутатський корпус громади просить у США та ЄС закрити небо над Україною

 

Про це повідомляє інформаційний портал " "Киеввласть".

Наталія Дзюба сказала:

У громаді більш-менш спокійно. Поки що стабільно працюють всі підприємства комунальної сфери і ми повністю забезпечуємо життєдіяльність міста. Звертаюся до кожного з вас: будь ласка, дорожіть роботою комунальних підприємств і службою хлопців, які охороняють місто і громаду. Дорожіть мирним небом, яке ще є над нашою головою. Подивіться на кадри Бучі, Ірпеня, Гостомеля і давайте жить в реальному світі, допомагати один одному.

За її словами, наразі до громади переміщується багато мешканців із Чернігівської і Харківської областей. Тож закликала активістів надавати допомогу біженцям через координаційний центр. 

Також вона закликала підприємців мінімально підвищувати ціни на продукти. Крім того, водіїв, які хочуть виїздити на бази за провізією з кожним днем стає все менше. 

Вона сказала наступне:

Водії, які мають бажання їхати на бази, залиште телефони нашому координаційному центру і ми з’єднаємо вас із підприємцями. Це важкий час, який треба пережити. Дуже прошу економно використовувати продукти, гроші і наявні ресурси.

І додала, що вчора депутатський корпус громади прийняв рішення, яке має допомогти забезпечити безпеку для України.

Дзюба зауважив:

Ми звернулися до Сполучених Штатів Америки, учасників Організації Північноатлантичного договору, керівництва країн Європейського Союзу, дипломатичних місій, представників міжнародних організацій щодо запровадження безпілотної зони російської військової авіації над Україною. Ми всі попросили закрити небо України і врятувати, таким чином, світ.

Аналогчні звернення прийняли й інші громади Київщини.

Зв'язатися з нами -

+380930755740 , oblastnumber1@gmail.com