Історія про явку з повиною у можливому кримінальному провадженні про корупцію



Цікава історія відбулася з дахом адмінбудівлі у селі Старому, котра більше нагадує явку з повиною у можливому кримінальному провадженні про корупцію

.
 

2 грудня 2021 року виконавчий комітет Вороньківської сільської ради замовив капітальний ремонт покрівлі адміністративної будівлі по вул. Дніпрова, 48-а в селі Старе. Згідно проекту, ремонт даху коштував 772 тисяч 742 грівень. Виконавець робіт - ТОВ «Інженерно-будівельна компанія «Дарвекс». Договір з боку Вороньківської громади підписав, заступник голови Олександр Іщенко. Підрядник визначався без конкурсу. За таких умов, вибирається «своя», перевірена компанія. Ремонт потрібно було провести у шалено короткі терміни, тобто у грудні, до закінчення бюджетного року.



Вже наступного дня, 3 грудня, з’являється протокол, про те, що у договорі була допущена "технічна помилка". Мовляв, «оприлюднено неправильний файл».



А 28 грудня з’являється додаткова угода про зменшення вартості робіт на 209 834 тисячі гривень. Але цю угоду вже чомусь підписує особисто сільський голова Любов Чешко.



Тобто, чудасія з вивявлення «технічної помилки» виникла на наступний день, як у Вороньківській сільській раді пройшли обшуки у рамках кримінальної справи про незаконне віділення 100 гектарів лісів. У цій справі фігурує і голова Любов Чешко. Саме вона і підписала додаткову угоду, щоб продемонструвати, як турбується про збереження коштів громади. Мовляв, корупція - це не моє.

Насправді, сума «технічної помилки» може бути звичайним «відкатом»

.

Але найцікавіше те, що на думку місцевих ремонт даху у Старому, котрий зробила компанія «Дарвекс», не тягне навіть на 500 тисяч…

Мій Бориспіль

Зв'язатися з нами -

+380930755740 , oblastnumber1@gmail.com